Tuesday, April 20, 2010

Nerds Are The Most Supercool Nowadays!


Kenapa aku kata Nerds paling cool sekarang ni? Tengok jelah sekeliling korang. Tv, internet, komik, nilah ciri2 nerds yang ada di sekeliling kita. Or. Just check out this movie & sitcom! XD

Nerds that really kicked ass!!!
KICK ASS the movie was really kicked-ass awesome! Storyline sangatlah berbeza dengan movie superhero yang lain, and be aware, its not a comedy or parody movie, but its actually a serious movie!

KICK ASS (2010) actually based on comic book by Mark Millar and John Romita, Jr. Directed by Matthew Vaughn, mengisahkan tentang seorang nerd, Dave Lizewski & juga superhero wannabe yang takde special power pun, tiba-tiba terjebak dengan penjenayah & mafia terbesar New York. So moral of the story kids! - STOP being a POSER/WANNABE or you will get your ass kicked! Haha! Aku rasa dalam banyak2 movie superhero, inilah superhero paling realistik pernah aku tengok. Nak tau kenapa? Ha check out this link! The 6 Most 'Realistic' Moments In "Kick-Ass"

Pernah dengar the Big-Bang Theory? Kalau tak silap aku dari segi sains teori Big-Bang ni pasal bintang kot. Tapi aku bukan nak citer pasal bintang, tapi citer pasal sitcom yang aku & kawan2 opis aku dok layan kat opis sekarang - the Big-Bang Theory!

The Big Bang Theory (2007) mengisahkan tentang sekumpulan geeks di sebuah apartment yang berjiran dengan seorang perempuan yang hot gila, Penny. Ke
'geekiness'
Leonard dan Sheldon dalam gabungan kuantum fizik dan comik books sangat2lah kontra dengan skill sosial &
common sense Penny. Ditambah plak dengan kawan geek dorang
Howard, engineer yang pantang tengok pompuan dan Rajesh, yang pula gagap & tak boleh bercakap bila berhadapan dengan perempuan!

Gelagat dorang btol2 kelakar lebih2 lagi lawak yang related dengan kehidupan geeks yang aku sendirik alami, which is maybe obsession on toys & comic books hahaha! Just check it out on youtube, and korang akan gelak guling2 punya haha! Dan tak sangka dorang dah sampai Season 3 pun! Enjoy!

Anyway, tak sangka plak Nerds adalah market terbesar sekarang. Tengok jelah kebanyakkan movies skrg, semua based on comic books. Youtube, Myspace, Facebook, Blogs, XBox & onlines games, semua tu dalam radar nerds kalo didiscribed dalam konteks dorang. So, are you nerds like me? ;P

3 comments:

  1. helo sexy nerdy freaky guy. heheh!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. haha! tgk la dorg semua pkai kustom flash masa halloween huhu!
    try tgk sitcom ni kat youtube, & then you'll know you a nerd or not huhu!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails